my lovey dovey followers

Monday, 3 February 2014

Mohonlah cinta Allah

Assalamualaikum.. malam yang sangat sunyi, dingin...hanya kedengaran bunyi kipas berputar. *sejuk sangat macam duduk dkat oversea dah ni!!!*pepagi buta ni tetiba pulak rasa macam nak menaip. berteman kan mak buyung sekor ni. *kucing yang tengah sarat mengandung*. bijak ohhh mak buyung ni. apa aku buat dy ikut jaa. *give applause to mak buyung*.

Sy tak tahu apa yg ada dalam fikiran sy sekarang ni. nak kata jiwa kacau....nope! kerinduan maybe...maybe. hanya Allah s.w.t. yang tahu apa yang terbaik untuk hambaNya. what's going on in my life..when iam happy, sad, feeling really great...how much i love my family, my friends...when iam fall in love..only He knows.

Keserabutan ini...erghhhh. sekarang ni warga2 matrik/asasi and so on pakat dok kalut isi UPU dah. including me!!!! memanglah ada 8 pilihan. keserabutannya bermula apabila perlu letak yang paling diminati pada pilihan nombor satu. what if sy letak dua pilihan pada pilihan nombor satu?? apa rule ituuu. one choice for each. engineering or IT yang aku minat ni? kecelaruan.

Apa course yang boleh dapat duit banyak lepas kerja nanti? *mata duitan*. sungguh laa. sy hanya mampu memohon petunjuk daripada Allah s.w.t. ja sekarang ni. only He knows what are the best for us. Jadi serabut sebab...sy asyik fikir Mr. White sy tu pilih course apa? U mana?*bajet nak dapat u sekali la tu nanti* . niat dah tak betul ni. haaa...ini tidak patut dicontohi yaa. seriously....sy takut tak dapat jumpa dia lagi nanti. only 3 months left.

Kita sebagai manusia terkadang alpa. hal yang remeh pun kita tak mampu buat. tambahan lagi hal yang remeh tu sebenarnya boleh dapat keuntungan yang berganda-ganda. apakah hal yang remeh tu?? sediakan otak masing2..and think..berzikir. kalau kita berzikir perlu buat larian 4x400 ka? just ringankan mulut anda untuk say...Subhanallah..Alhamdulillah..Lailahaillallah..Allahuakbar.. tak susah kan? solat. wajib untuk setiap umat Islam menunaikan solat 5 waktu. apa yang berlaku kalau tak buat? bila mati nanti, malaikat tanya kenapa tak sembahyang, jawablah sendiri ye.

*senyum*. sengaja nak mengingatkan diri sendiri. yang terbaca pun, beringatlah sama. diri ini pun sebenarnya masih tersangatlah kerdil berkaitan dengan Islam ni. masih banyak yang perlu sy pelajari. setiap hari berdoa agar suatu hari nanti dikurniakan seorang imam yang sentiasa ada untuk memperbetul apa yang sy salah, yang boleh membimbing sy. itu bukan bermakna sekarang ni peoples around me tak boleh memperbetul apa yg sy salah. sangat di alu-alukan. mereka sebenarnya yg memulakan semua ni. mereka buat sy sedar yang sy ni masih tak kuat imannya. Allahuakbar...



Aaminn Ya Rabbal Aalaminn....

No comments:

Post a Comment